AKTUELNO

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić kazao je da na otkrivanju ubice Olivera Ivanovića rade najiskusniji inspektori i istražitelji.

On je rekao da su prikupljeni tragovi i materijali sa mesta zločina poslati za Prištinu na veštačenje.

- Uzeli smo izjave od troje ljudi koji su označeni kao svedoci. Skinuli smo snimke sa kamera za nadzor, ne samo sa mesta zločina, već iz šireg gradskog područja. Sve što smo do sada prikupili poslali smo za Prištinu gde će se obaviti analize i veštačenja - rekao je Bojić.

On je dodao da Kosovska policija aktivno radi na otkrivanju ubice i svih koji su na bilo koji način učestvovali u ovom zločinu.

- Radimo punom parom, na terenu smo non stop. Svi imamo isti zadatak i cilj, da što pre rasvetlimo slučaj - rekao je Bojić.

Predsednik GI SDP Oliver Ivanović ubijen je juče ujutro ispred stranačkih prostorija. U njega je ispaljeno šest hitaca iz "duge devetke."

Policija preuzela snimke sa kamera

Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, izjavio je Bojić. On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića. Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima. Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" u Severnoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere. Ukoliko su one bile u funkciji onda su nesumnjivo zabeležile i trenutak kada je Ivanović upucan, prenosi Radio Kontakt Plus. Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu. Osim toga, pronađeno je jedno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Kosovska policija ističe da je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla "određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage".

Identifikovan vlasnik izgorelog vozila nadjenog posle ubistva Ivanovića

Kosovska policija identifikovala je vlasnika zapaljenog vozila nadjenog u Kosvoskoj Mitrovici nakon ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da policija radi punom parom, da je osnovan specijalni tim koji se bavi isključivo istragom jučerašenjeg ubistva Olivera Ivanovića.

Prema nezvaničnim saznajima agencije Beta, zapaljeno vozilo koje je pronađeno juče pre podne u ulici Vojvode Putnika pripadalo je starijem Austrijancu srpskog porekla, koji odavno nije živ.

Oliver Ivanović ubijen je juče pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

#Kosovska Mitrovica

#Oliver Ivanović

#Policija

'